V Prešove sa uskutočnilo stretnutie gréckokatolíckej mládeže

01.04.2007 Prešov

Prešov 1. apríla (TASR) - Veľkopôstnym molebenom vyvrcholilo počas Kvetnej nedele v prešovskom dome kultúry a oddychu stretnutie gréckokatolíckej mládeže Prešovskej eparchie (PE).
Stretnutie zhruba 500 mladých ľudí vo veku od 14 rokov sa konalo podľa príkladu pápeža Benedikta XVI. "Vladyka Ján Babjak spolu s mládežou rozoberali pápežovo posolstvo z Jánovho evanjelia - Aby ste sa navzájom milovali, ako som ja miloval vás - pozostávajúce z ôsmich častí, " uviedol dnes pre TASR hovorca PE Ľubomír Petrík. Dodal, že okrem prác mladých ľudí v skupinách bolo stretnutie spestrené bohatým kultúrnym programom, v ktorom nechýbali gospelové piesne.
"Biskup J. Babjak zároveň odovzdal 20 animátorom, ktorí skončili dvojročnú animátorskú školu, certifikáty, " doplnil Petrík. Škola ich mala pripraviť na evanjelizačnú a pastoračnú prácu s mládežou a deťmi v jednotlivých farnostiach.
Kvetná nedeľa je prípravou na slávenie Veľkonočných sviatkov. Ňou si kresťania pripomínajú slávnostný vstup Ježiša Krista do Jeruzalema.
 

Vyberte región